Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Шампионат Србије 1963 - Група 1

Шампионат Србије 1963 - Група 1

Београд, 21.6 - 3.7.1963


Инфо - Пгн(4) - Партије - Архива - Учесници - Коло - Бергер - Стање

Победник: Милан Матуловић

Турнир:
Првенство Србије играло се у две групе у Београду. Првих пет кола играно је у сали Централног шаховског дома, али су онда срушили зграду, те је турнир насављен у малим просторијама ШК Графичар. За Шампионат Југославије 1964 из прве групе пласирао се победник Матуловић, док су се Лукић и Јованић пласирали за Полуфинале.

Занимљивости:
Партија последњег кола Рајковић - Шаховић није играна јер су обојица закаснили више од једног сата (заборавили су да последње коло почиње раније) и регистрована је као 0-0.

Листа учесника:
Због великог броја пријављених играча играло се у две групе. Нису могли да наступе Ивков и Трифуновић који су играли зонски турнир у Халеу, нису се пријавили ни Ђурашевић, Недељковић, Марић, док су Ћирић и Угриновић на одслужењу војног рока. Мајстори су имали право директног учешћа, док су остали играли на два полуфинала (Београд, 9-21.4.1963). Из Прве групе су се пласирали Јованић, Шаховић, Ризнић и Милошевић (Крагујевац), а из Друге групе Јовчић, Димитријевић (Крагујевац), Поповић (Београд) и М.Николић. Касније се продужило, из Прве групе Поповић и Анђелковић, из Друге групе Љ.Павловић, Бошковић, П.Лазаревић.

Литература:
Šahovski glasnik 11.8-9 (1963), Политика, Борба.