Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Perpetual dnevne vesti

Perpetual dnevne vesti

Milan Jeremić - 23.05.2020

АЛЕКСАНДРУ МАТАНОВИЋУ - НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ ЗА 90. РОЂЕНДАН!

"МАГНУС КАРЛСЕН ШАХОВСКА ТУРНЕЈА" (CHESS.COM): ДРАМА У АРМАГЕДОН ПАРТИЈАМА - ПРЕДНОСТ ЗА ЈУА И НАКАМУРУ

Дерби меч четврфинала почео је маратоном у првој партији у којој је Накамура успео "сам себе да победи" у 118. потезу завршнице топ - против топа и ловца. Изједначење је дошло у 4., руској, партији коју је Накамура, играјући на све или ништа, добио агресивним напредовањем пешака.

Кинески дерби, у све четири партије, је протекао у опрезној игри - са респектом и без улажења у неизвесне, оштре позиције.

Дакле, оба меча су, првог дана, одлучена у "армагедом партијама". Права драма је виђена у једнакој завршници топова и разнобојних ловаца са по три пешака - Ју - Динг. У 61. потезу белом "испада ловац из руке" (претпостављам при повлачењу потеза компјутерским мишем) крај црног краља који га узима. У том тренутку оба играча имају по 8 секунди (нема додавања времена). Настаје "хаос" на табли. Ју вуче брже и Дингу пада заставица (белом су остала 2 секунда).

"Армагедон" партију у другом мечу је добио Накамура, након што је, у једнакој завршници Ароњан погрешио одступивши топом са "е" линије, што је Накамури омогућило промоцију даме и победу.

Играју се три мини-меча по четири партије на 15'+ 10" (и "армагедон" партија, ако резултат буде 2:2).

Резултати четвртфинала "LINDORES ABBEY RAPID CHALLENGE":

Ароњан - Накамура 2:2 (2:3)

Ју - Динг 2:2 (3:2)

Дубов - Карјакин

Карлсен - Со.