Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Liga - Vesti - Link
user:  
pass:
 
  Kup Rektora 2017

Kup Rektora 2017

Beograd, 11.04.2017


Info - Arhiva - Učesnici - Kolo - Stat - Stanje

Tempo igre: 10 minuta plus 5 sekundi po potezu
Sudije: Nebojša Baralić, Rade Goljović
Pobednik: Nikola Potpara, Lazar Radusinović

5. KUP REKTORA: OTVORENI TURNIR UNIVERZITETA U BEOGRADU U ŠAHU ZA STUDENTE I PROFESORE

Univerzitet u Beogradu i Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu i ove godine nastavljaju lepu tradiciju započetu pre pet godina organizacijom Otvorenog turnira Univerziteta u Beogradu u šahu za studente i profesore koji nosi naziv „KUP REKTORA“.

Turnir će se održati u zgradi Rektorata (Studentski trg 1) u utorak, 11. aprila 2017. godine u 17.00 sati. Pravo učešće uzimaju profesori, asistenti i studenti fakulteta, akademija i visokih škola u Beogradu.

Ovo je još jedna prilika za okupljanje svih ljubitelja drevne igre među studentima i profesorima, a ujedno i prilika da naši najbolji studenti i studentkinje šahisti svojim igrama i rezultatom istaknu kandidaturu za mesto u ekipi Univerziteta u Beogradu koja će nastupati u septembru mesecu u Španiji na univerzitetskom prvenstvu Evrope 2017.

Kao i svi raniji turniri i o ovaj će biti kvalifikacioni za finalni turnir studenata i studentkinja Beograda koji nosi naziv „Trofej Verice i Srećka Nedeljkovića“ (Mašinski fakultet, 26-27. maj 2017. godine).

Od svih sportova samo šah ima privilegiju da u nazivu jednog od svojih turnira ima ime „Kup Rektora“. Ovo samo potvrđuje činjenicu da ova drevna, jedna od najstarijih civilizacijskih tvorevina, uživa veliki ugled na Univerzitetu u Beogradu. Veliki doprinos tome su dali studenti i profesori svojim rezultatima ostvarenim na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Osoba za kontakt: Nebojša Baralić, 064/3232-910, nebojsa_baralic@yahoo.com