Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Лига - Вести - Линк
user:  
pass:
 
  Шампионат Србије 2016

Шампионат Србије 2016

Пирот, 11 - 19.04.2016


Инфо - Пгн(41) - Партије - Архива - Учесници - Коло - Бергер - Стат - Стање

Темпо игре: 90 минута плус 30 секунди по потезу и 30 минута после 40. потеза
Судије: Бобан Милојевић, Бобан Николић
Победник: Мирослав Марковић
Званичан сајт: http://www.serbiachess.net

Турнир:
Коначно је шампионат реформисан. Играо се Бергер са 10 играча, а ко није имао директно право наступа морао је на Полуфинале! Шампионат се играо у хотелу Синком у Пироту. Титулу је освојио Мики Марковић, као некад давне 1998. године. Након броја поена овога пута први додатни критеријум био је међусобни резултат, а затим успех према победницима, те Сонеборн.

Скандал:
Срозале су се норме у нашој организацији. У петом колу десила се непријатна ситуација када је у тешком цајтноту по Антића најпре звонио мобилни телефон најпре директору турнира, док га је докусурила звоњава телефона помоћног судије. Када на то додамо да је на почетку кола телефон звонио и главном судији питам се како је могуће да неко такве људе постави у организацију. Док играче на турнирима лако контумацирају, организатори и судије се бахате. Како је могуће да судија на шампионату у сали за игру има мобилни телефон? Шта се тачно десило сазнаћемо у репортажи... Антић је после овог инцидентна напустио турнир...

Листа учесника:
Директно право наступа имала су прва четворица са Шампионата Србије 2015: Дејан Антић, Александар Инђић, Бранко Дамљановић и Миодраг Савић, као и прва двојица по јануарском рејтингу: Иван Иванишевић и Роберт Маркуш. Сви остали морали су на Полуфинале, где су била 4 директна места: Мирослав Марковић, Милан Зајић, Бобан Богосављевић и Данило Милановић. Отказ Инђића попуњава се по пласману са Полуфинала, те како Борко Лајтајми није хтео наступиће Вук Ђорђевић. По рејтингу смо имали оба отказа, те као резерве улазе највиши рејтинзи са Полуфинала, што су Мирослав Миљковић и Никола Несторовић, али због чувене Мађарске лиге Несторовић је одустао и улази Горан Тодоровић.