Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Вести - Линк
user:  
pass:
 
  Трофеј Недељковић 2018

Трофеј Недељковић 2018

Београд, 01 - 02.06.2018


Инфо - Пгн(36) - Партије - Архива - Учесници - Коло - Бергер - Стат - Стање

Темпо игре: 15 минута плус 10 секунди по потезу
Судије: Небојша Баралић, Владица Андрејић

Машински факултет ће 01. и 02. јун 2018. године ће бити домаћин једанаестог финала појединачног првенства студената у Београду које носи назив „Трофеј Верице и Срећка Недељковића“. Тиме почиње нова декада у одржавању најјачег студентског шаховског турнира. По десет најуспешнијих студената и студенткиња бориће се за овај престижни трофеј и наградни фонд који је установила породица наших прослављених репрезентативаца.

Као и сваке године очекује се велика неизвесност јер је турнир јако изједначен и тешко је прогнозирати фоворите. Имена Аделе Великић, Тијане Благојевић, Стефане Милутиновић, Лене Миладиновић, Јоване Милошевић уз Теодору Ракић, Ксенију Томин и Анастасију Панић обећавају занимљиве борбе за престижан Трофеј. Ни код студената неће бити незанимљиво јер просек преко 2365 ело поена говори о снази турнира и сасвим је сигурно да се до последњег кола неће знати победник. Листа на којој су Зајић, Ненезић, Вучнић, Милоје Ратковић, Потпара, Л. Несторовић, Радусиновић, Беседеш и Војиновић, довољно говори о томе какав нас шаховски догађај очекује.

Прошлогодишњи победници су били интернационални мајстори Јована Ерић и Милош Станковић али они неће бити у прилици да бране зване најбољих. Јована је завршила факултет, а Милош због ранијих обавеза неће моће да игра.

Опште познато је да је ово један од ретких шаховских догађаја у години на коме се окупљају све генерације шахиста у нашој држави. Поред најјачих студенткиња и студената, као гости су присутни велемајстори Љубомир Љубојевић, Александар Матановић, Алиса Марић, Бранко Дамљановић, Катарина Благојевић, Гордана Марковић и многа друга позната шаховска имена. Наравно, овај најјачи шаховски универзитетски догађај не може да прође без великог броја универзитетских професора које по правилу предводи ректор Универзитета у Београду проф. др Владимир Бумбаширевић.

Свечано отварање је заказано за петак, 01. јун у 15.00 сати, у Свачаној сали 210 Машинског факултета у Београду. Следећег дана турнира, 02. јуна партије почињу у 11.00 сати. За два дана одиграће се девет кола, по темпу игре од по 15 минута и додатних десет секунди за сваки потез.