Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Prepiske u vezi sa ŠSRS

Prepiske u vezi sa ŠSRS

15.05.2019

Поводом иницијативе за ванредну скупштину ШСРС имамо одговор ШСРС као и саопштење клубова...

12.05.2019 /   Večiti šah info : Podrška vanrednoj skupštini ŠSRSOdgovor ŠSRS na inicijativu pojedinih klubova za vanrednu skupštinu ŠSRS

Poštovani gospodine predsjedniče,

U vezi inicijative pojedinih klubova za sazivanje vanredne Skupštine ŠSRS,dužan sam Vas obavijestiti sledeće:

 • 1. Svaki klub čiji delegati žele na Skupštinu mora biti registrovan u ŠSRS za tekuću godinu (2019.god),član 5 Pravilnika o registraciji klubova i igrača.
 • 2. svaki klub mora donijeti rješenje o upisu u Registar sportskih organizacija kod Ministarstva porodice,omladine i sporta.

 • ŠK „Slavija“ Istočno Sarajevo      registrovan        1 delegat
 • ŠK „Mat“ Istočna Ilidža             nije registrovan
 • ŠK „Leotar plus“ Trebinje           nije registrovan
 • ŠK „Mat“ Teslić                    registrovan        2 delegata
 • ŠK „Vitorog“ Šipovo                nije registrovan
 • ŠK „Banja Luka“                     klub ne postoji
 • ŠK „Kozara“ Gradiška               registrovan        1 delegat
 • ŠK „Lijevče“ Nova Topola           nije registrovan
 • ŠK „Srbac“                         nije registrovan
 • ŠK „Šamac“                         nije registrovan
 • ŠK „Drina“ Zvornik                 nije registrovan
 • ŠK „Bratunac“                      nije registrovan
 • ŠK „Glasinac“ Sokolac              klub ne postoji
 • ŠK „Mladost“ Gacko                 nije registrovan

Iz ovoga se vidi da je ova inicijativa neosnovana.  

S poštovanjem,                                                                                         
Sekretar Saveza Miladin GavrićSaopštenje za javnost klubova potpisnika inicijative za održavanje vanredne sjednice Skupštine Šahovskog saveza Republike Srpske povodom Odgovora ŠSRS na pomenutu inicijativu

                                                                                                                   

1. Smatramo da inicijativa za održavanje vanredne sjednice Skupštine ŠSRS već daje rezultate, jer se ŠSRS po prvi put javno oglašava i poziva na regularnost, uprkos činjenici da ni nakon dvije godine od smrti predsjednika ŠSRS gospodina Pantelije Dakića nije izabran novi, što predstavlja grubo kršenje zakona. Jedan od osnovnih ciljeva potpisnika inicijative je transparentnost i zakonitost u radu organa ŠSRS.

2. U Odgovoru se pominju „pojedini“ klubovi potpisnici inicijative za održavanje vanredne sjednice Skupštine ŠSRS, a u stvarnosti se radi o tri kluba iz Republike Srpske koja se takmiče u Premijer ligi BiH, pet klubova koji se takmiče u Prvoj ligi RS i nekoliko klubova Druge lige RS, koji dugi niz godina nastupaju na takmičenjima ŠSRS, što samo po sebi dovoljno govori o ozbiljnosti ove inicijative.

3. U Odgovoru stoji da većina klubova nije izmirila obaveze prema Savezu za tekuću godinu, a ŠSRS je već dozvolio učešće njihovih članova na 26. Kadetskom prvenstvu RS. Postavljamo sljedeća pitanja: Kako je moguće da Savez dozvoli nastup šahistima čiji klubovi nisu izmirili obaveze prema Savezu? I da li to znači da klubovi koji nisu izvršili registraciju do 31. marta 2019. godine neće moći učestvovati na takmičenjima Prve lige RS, Druge lige RS i Premijer lige BiH?

4. Saglasni smo sa tačkom 1. iz Odgovora ŠSRS da svaki klub čiji delegati žele prisustvovati vanrednoj sjednici Skupštine ŠSRS mora biti registrovan za tekuću godinu. NAPOMINJEMO da je na vanrednu sjednicu Skupštine ŠSRS svaki delegat dužan donijeti uplatnicu iz banke kao jedini validan dokaz registracije kluba za 2019. godinu. Šahovski savez RS je dužan predočiti izvode sa računa banke zaključno sa danom 17.05.2019. godine. Svi koji ne donesu traženi dokaz o uplati neće moći učestvovati u radu vanredne sjednice Skupštine ŠSRS koja će se održati 19. maja 2019. godine.

5. Vjerujemo da svaki klub koji je do sada učestvovao na zvaničnim takmičenjima u organizaciji ŠSRS posjeduje rješenje o upisu u Registar sportskih organizacija kod Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, o čemu će Skupštinu informisati uposlenik ovog ministarstva koji će prisustvovati sjednici. Ukoliko je Savez dozvolio učešće klubovima na zvaničnim takmičenjima ŠSRS, koji nemaju rješenje o upisu u pomenuti registar, ukazujemo na još jednu neregularnost u radu Saveza.

6. Ovim putem želimo obavijestiti javnost da su najbolji šahisti Republike Srpske, svojim potpisima podržali našu inicijativu za održavanje vanredne sjednice Skupštine ŠSRS.

Još jedanput pozivamo delegate da uzmu učešće u radu vanredne sjednice Skupštine ŠSRS i daju svoj doprinos promjenama u šahu Republike Srpske.

Gens una sumus

14. maj 2019. godine