Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Replika

Replika

13.08.2017 / FM Dena, Branislav (2292)

10.08.2017 /   Remecki, Siniša (2246) : Menjajte loše društvo
11.08.2017 / FM Dena, Branislav (2292) : Rešenje problema postoji
12.08.2017 /   Remecki, Siniša (2246) : Odgovor

Pošto sam lično prozvan molim Vas Andrejiću Vladice da odgovorim gospodinu Remeckom iz Novog Sada. Možda jesam koristio neke termine koje ste i vi gospodine Remecki koristili u svom tekstu, ali su to isti, uobičajeni termini koji koriste inače i svi zaposleni sekretari u svim šahovskim savezima Srbije, a ima ih mnogo, i previša za ovako malu i najsiromašniju zemlju Evrope i ovako siromašan "sport" ili društvenu igru, kakav je šah. Ne znam zašto se VI osećate prozvanim, pogotovo ako niste profesionalac?

To da li je neko amater ili profesionalac ne može se meriti trenutnim šahovskim rejtingom, jer u Srbiji većina šahista koji nemaju mesečnu stipendiju, ili da su možda plaćeni treneri u nekom klubu, ili da nisu zaposleni i primaju plate kao sekretari u nekom od brojnih bivših i sadašnjih šahovskih saveza (Bg, Vojvodine, Srbije, Jugoslavije, SCG, Centralne srbije, pa i Kosova), su AMATERI. Dakle, samo jedan mali broj šahista u Srbiji su profesionalci i mislim da ih nema više od 100 profesionalaca (sekretara, trenera i igrača). Dakle, velika većina onih koji se bave šahom su totalni amateri, bez obzira na visinu rejtinga, jer su nagrade na turnirima izuzetno male da bi neko od tih nagrada preživeo bar mesec dana u Srbiji. Npr na međunarodnom Openu u Senti 1. nagrada iznosila je jadnih 40000 dinara, a već 6, mesto nosilo je tek 7.500 dinara, a da ne govorim o međunarodnim open turnirima u organizaciji ŠSB na kojima se nagradni fond formira od enormne upisnine, a nakon što sudije i zaposleni sekretari ŠSB uzmu sebi ogroman deo novca koje su uzeli od igrača za kotizaciju za učešće... Vi ako mislite (a vidim da znate) da se neko materijalno okoristio, tj. da je nezakonito "arčio" pare iz Budžeta namenjene šahovskim turnirima i takmičenjima, napišite krivičnu prijavu i predajte Javnom tužiocu, jer je to krivično delo STICANJA BEZ OSNOVE ili NEOVLAŠĆENE JAVNE NABAVKE ili već kako se takvo krivično delo zove, a ne da pozivate da se "ŠAHOVSKA JAVNOST" izjasni o onima koji mešetare parama iz Budžeta u svoju ličnu korist, da bi neki šahovski savez takve uklonio iz šahovskog života zauvek, dakle na nivou REKLA-KAZALA.

U Pančevu je npr. otkriveno da su velike pare (po 2000 EURA svakom "mešetaru") namenjene organizaciji sportskih takmičenja otišle na žiro račune pojedinih novinara i sportista u gradu, pa su ih oni trošili čak i za za letovanje na moru, ( o tome se i dalje vodi krivični postupak, doduše, koji nije okončan, koliko znam). Pogrešno ste shvatili da ja govorim o takmičenjima za koja se izdvajaju pare iz Budžeta Republike, ja isključivo govorim o privatnoj organizaciji sa privatnim sponzorima, a koja je organizacija skoro sasvim "ugušena" i praktično onemogućena zbog postojanja brojnih profesionalnih šahovskih saveza (Bg, Vojvodine, Srbije itd) jer se prethodno moraju namiriti i napuniti kase brojnih šahovskih saveza, ali i opštinskih kasa još i više, pa šta onda organizatoru "preostane" da ima za nagradni fond igračima ?

Ko je uopšte onda željan (samo da bi se njegovim parama punile opštinske i kase šahovskih saveza za plate šahovskih sekretara) da uđe u organizaciju takvih turnira, ako nema pri tom nikakvu dobit ?