Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Odgovor na saopštenje

Odgovor na saopštenje

06.08.2017 /   Urošević, Goran (2267)

Горан Урошевић је реаговао на претходно објављено саопштење ШСС.

04.08.2017 /   Večiti šah info : Saopštenje ŠSS o blokadi od strane FIDE

*Povodom teksta koji je Vladimir Šakotić objavio kao "Zvanično saopštenje UO ŠSS"*

Žalbe povodom email adrese su najobičnije bacanje prašine u oči. Rejting administrator je vrlo odgovoran i posvećen svom poslu i sigurno redovno prosleđuje dopise od FIDE "zastupnicima" ŠSS.

Izgovori u stilu "nismo znali" da treba plaćati račune FIDE su besmisleni. Ako niko drugi u "UO ŠSS", bar vođa Vladimir Šakotić zna da se računi prema FIDE izmiruju dvaput godišnje.

Zašto račun nije plaćen u januaru kada su još uvek pristizala sredstva iz Ministarstva omladine i sporta i kada je ostvaren prihod od 2,45 miliona sa dečjeg Evropskog prvenstva? I koliko je od tog novca završilo u Šakotićevim prodavnicama satova i pehara? Zašto je Šahovskom savezu Vojvodine, prema izveštaju uplaćeno 800.000 dinara od zarade sa ovog turnira?

Poznato je da je email nalog serbiacf@verat.net uzurpirao Vladimir Šakotić i da sa te adrese upućuje dopise u ime Ratka Pižurice i Ivana Živkovića a ranije i u ime Branka Tadića. Živković je to otvoreno priznao. Šakotić takođe drži odjavljeni pečat ŠSS i njime overava dokumenta. Na kraju, Šakotić u Srbiji organizuje evropska i domaća takmičenja i kontroliše protok novca, čak i lično deli igračima honorare i dnevnice itd.

Zašto onda čudi "tišina" FIDE u odnosu na dopise?

Povodom laži oko iznajmljivanja tabli treba razjasniti sledeće:

1. Račun od 5000 evra za iznamljivanje 120 DGT kompleta nije plaćen, iako je dat nalog za konverziju, jer je 30.novembra Šakotić preoteo ŠSS i zaustavio sva plaćanja u vezi Evropskog klupskog kupa. Čak postoji i odluka "UO ŠSS" da nijedan preostali račun sa EKK "novo rukovodstvo" neće platiti. Naravno, sve su morali platiti kasnije uz zakonske kamate i provizije trećim licima. Novac za te namene je bio na računu ŠSS pre nezakonitog preuzimanja Saveza. Branko Tadić je na sastanku 10.decembra obećao da će račun u FIDE biti normalno plaćen.

2. Da je račun od 5000 evra bio plaćen na vreme, taksu za špediciju od 4780 evra ne bismo ni dobili. Toliko o nemaru.

3. Ceo aranžman je višestruko "manje vredan" nego iznajmljivanje svega 30 DGT tabli za Evropsko prvenstvo za žene 2013.godine u Beogradu kada je Šakotićevoj firmi "Centar za razvoj šaha" plaćeno 1.250.000 dinara ili po tadašnjem kursu 11.061 EUR. Ponavljam, samo iznajmljivanje 30 DGT kompleta.

Ukidanje servisa FIDE je benigni problem u odnosu na ono što može da usledi a o čemu je potpredsednik FIDE Boris Kutin upozorio i ministra Udovičića i našu javnost putem "Politike".

Pošto smo dozvolili da savez uzurpira Šakotić, koji je odlukom etičke komisije FIDE suspendovan na tri godine usled ogromnih finansijskih malverzacija, nama prete sankcije a možda čak i izbacivanje iz FIDE i ECU na predstojećim kongresima na jesen. Da li zbog pohlepe jednog čoveka i slepila šačice sledbenika treba da ispaštaju hiljade naših šahista?