Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Ivan Marinković, predsednik ŠSB

Ivan Marinković, predsednik ŠSB

25.07.2016

Пристигао нам је извештај са Изборне скупштине ШС Београда

IZBORNA SKUPŠTINA ŠAHOVSKOG SAVEZA BEOGRADA

Ivan Marinković izabran za predsednika

Izborna skupština Šahovskog saveza Beograda razrešila je visemesečnu krizu upravljanja šahovskom organizacijom glavnog grada. Kao i na prethodnoj i na ovoj skupštini su iznošeni suprotstavljeni stavovi i čula se različita viđenja trenutne situacije, ali je ovoga puta ubedljiva većina prisutnog broja delegata odlučila o novom rukovodstvu.

Skupštini su prisustvovala 64 delegata od 73 registrovana kluba. Za predsednika Skupštine izabran je Petar Katanić-Vujić (ŠK "Beogradski vodovod"), a za potpredsednika Radiša Nikolić (ŠK "Borča"). Zatim se pristupilo izboru predsednika Saveza, a kandidati: internacionalni majstor Ivan Marinković i FIDE majstor Dragoljub Joksimović, predstavili su svoje programe. Rezultati tajnog glasanja: 41 glas za Marinkovića, 21 glas za Joksimovića, a 1 listić je bio nevažeći, što je značilo da će Ivan Marinković biti predsednik Šahovskog saveza Beograda u naredne četiri godine.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Darko Božić, Mirko Dimitrijević, LJubomir Simić, Dejan Nestorović, Goran Šehović, Branko Tadić, Miloš Perunović, Milorad Kuzmanović, Ivan Živković, Saša Tomašević i Nenad Đokić. Preostala tri mesta biće popunjena na Redovnoj skupštini ŠSB u januaru 2017. godine.

Skupština je ovlastila novoizabrani Upravni odbor ŠSB da imenuje delegaciju ŠSB u Skupštini Šahovskog saveza Srbije, kao i da imenuje predstavnike ŠSB u Izvršnom odboru ŠSS.

Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Aleksandar Ivanović ("Novobeogradski ŠK"), a za članove Dragan Nedeljković ("PTT"), Dragan Đorđević ("Mladenovac"), Košćal Boris, I Peović Miloš (“Gliga”).