Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Obuka za zvanje operativnog trenera u šahu

Obuka za zvanje operativnog trenera u šahu

03.03.2016 / IM Marković, Ivan J (2474)

Poštovane šahovske kolege,

Od prošle jeseni šah se pridružio sportskim granama koje su uključene u Program za stručno osposobljavanje trećeg nivoa za zvanje operativnog trenera u sportu. Ovaj program u trajanju od 240 časova sprovodi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (FSFV) Univerziteta u Beogradu u saradnji sa šahovskim savezima Centralne Srbije i Beograda.

O značaju ovog programa licenciranja za šah i šahiste možete se informisati iz ranije objavljenog članka na ovom sajtu. U međuvremenu je na sajtu Šahovskog saveza Srbije objavljen Pravilnik o nomenklaturi zvanja i dozvoli za rad sportskih trenera u šahu, ali će, po svemu sudeći, biti neophodno da se on uskladi sa Nacrtom Zakona o sportu, koji će uskoro stupiti na snagu, kao što je to već učinjeno na sajtovima saveza drugih sportskih grana.

Ovo je već deveta generacija polaznika koju obučava vrhunski tim stručnjaka sa FSFV-a i svi detalji njihovog dela programa od 120 sati mogu se naći ovde, a dodatnu privilegiju predstavlja činjenica da će polaznici moći da blisko sarađuju sa kolegama iz drugih sportskih grana i na taj način uspostave dragocene kontakte, ali i neposredno doprinesu prepoznatljivosti i prihvaćenosti šaha na sportskoj mapi Srbije.

Drugi deo programa od preostalih 120 sati posvećen je isključivo šahovskim temama koje će biti usmerene kako na trenažni rad sa takmičarima svih uzrasta i nivoa znanja, tako i na rad sa školskom decom u okviru sekcija, ali i zvaničnog izbornog školskog predmeta. Spisak ponuđenih predavanja možete pogledati ovde, a termini njihovog održavanja će biti pravovremeno objavljeni. U slučaju manjeg broja prijavljenih, praksa FSFV-a je da se ovaj deo programa organizuje u vidu mentorske nastave, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

Detaljne informacije i uslovi prijavljivanja nalaze se na zvaničnom sajtu Centra za stručno obrazovanje i usavršavanje FSFV-a na ovom linku (obavezno pogledati), a rok za prijavljivanje je do petka, 4. marta 2016. Napominjemo da se predaja dokumenata (čiji spisak možete naći na prethodno navedenom linku) vrši u kancelariji 39 FSFV (ul. Blagoja Parovića 156) od ponedeljka do četvrtka između 12.30 i 14.30 časova i potrebno je da prilikom prijavljivanja izvršite uplatu prve rate od 21.000 dinara. Druga rata u iznosu od 14.000 dinara uplaćuje se po završetku Opšteg dela nastave.

U slučaju da želite da se prijavite, a to iz objektivnih razloga ne možete učiniti do navedenog datuma, molimo vas da se pravovremeno javite Ivanu Markoviću (063/333-698), kako bismo kontaktirali administraciju FSFV-a i obrazložili zahtev da se odobri zakasnela prijava u periodu između 7. i 10. marta 2016. Ukoliko želite da samostalno kontaktirate FSFV, dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona (+381 11 3531-086) ili mejlom:centar@fsfv.bg.ac.rs.