Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Deset godina Perpetuala

Deset godina Perpetuala

31.01.2016 /   Andrejić, Vladica (2284)

Сутра је велики јубилеј, пуна деценија сајта Вечити шах...

Vebsajt Večiti šah (iliti Perpetual ček) osnovan je prvog februara 2006. godine sa ciljem da informiše javnost o prošlim, sadašnjim i budućim šahovskim dešavanjima, a danas ističe prva decenija postojanja. Puno je ideja za unapređenje sajta, mnoge od njih su prethodnih godina realizovane, ali mnoge čekaju svoj red. Nažalost, glavni i neodgovorni urednik okupiran je silnim profesionalnim obavezama i nema dovoljno vremena da se posveti radu na sajtu. Zato ne zamerite ukoliko se sajt ne ažurira onoliko brzo koliko očekujete...

Komentar na sajt možete ostaviti tako što popunite komentar formu ili mi pošaljete direktan mejl. Važno je da uredno popunite polja, pogotovo da ispravno upišete vašu internet adresu, da bih mogao da vas kontaktiram u slučaju nekih nedoumica. Nemojte se čuditi ukoliko vaš komentar iz tih razloga bude "ignorisan", jednostavno nekad nije postojala mogućnost odgovora mejlom jer mejl adresa nije popunjena ili je neispravna.

Sajt možete i vi unaprediti tako što ćete mi ukazati na propuste. Najčešći propusti su pogrešni podaci poput pogrešne transkripcije imena (nekad uslovljena lošom procenom latiničnih slova S, C, Z), ili datuma rođenja... Što se partija tiče, možete slati pgn vaših partija koje su igrane na turnirima koje je sajt obradio, a koje nisu postavljene na sajt ili jesu postavljene ali su pogrešno ili nekompletno unete. Mnogo turnira i liga poslednjih godina nema svoju bazu partija, tako da su privatne arhive dobrodošle. Postoji ideja o kompletiranju arhiva bitnih turnira kao što su šampionati (muški, ženski, omladinski, polufinala) i lige, ali bojim se da će sve to potrajati, što zbog nedostatka vremena, što zbog nedostatka informacija.

Proslava jubileja biće obeležena u vidu revanš meča Andrejić - Martić, gde će Andrejić pokušati da se revanšira za poraz u prvom meču koji je igran pre 10 godina, odnosno u prvoj godini funkcionisanja Perpetuala. Prva partija meča na programu je u četvrtak. Svako dobro i uživajte!