Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Andrejić šahista

Andrejić šahista

14.11.2015 / IM Božić, Milan (2440)

Милан Р Божић, написао је текст...

Andrejić šahista

Učestvovanjem na Memorijalu Bože Kićovića nedavno u Banji Koviljači imao sam priliku da malo bolje upoznam kreatora ovog sajta Andrejić Vladicu. I tu sad nastaju problemi.

Otvorila mi se velika dilema da li naš Vladica i dalje treba da se vodi u našem šahovskom svetu kao urednik ovog fantastičnog sajta ili najzad da prekomponuje sebe i svoje aktivnosti na što aktivnije učešće kao šahista. S jedne strane ako svoju energiju "skrati" na uređivanju Večitog šaha izgubićemo jedinu kompetentnu šahovsku informaciju o svim zbivanjima na šahovskom nebu Srbije. S druge strane na šahovskim "ratištima" dobićemo još jednog gladijatora.

Na kraju sam izveo zaključak zahvaljujući analizi njegovog pristupa šahu. Pošto u našem šahu ima vrlo malo šahista koji igraju šah (bez vređanja ijednog), mislim na one koji sedaju za tablu da se nadmeću do golih kraljeva, shvatio sam da je Vladica potrebniji kao šahista. Sajtove mogu da uređuju i oni koji ne igraju šah toliko aktivno a da igraju šah tako pošteno i energično mogu samo privilegovani gde spada i naš kolega Andrejić. Kvalitet njegove igre mi daje za pravo da procenim da on može i sa najboljima da se ravnopravno nosi. E kad je tako, onda on treba da dobije što više vremena za aktivni šah a onda nisam siguran da će ga ostali "kvalitetni šahisti" baš toliko voleti kao sada. Hoću reći da će njihova reakcija biti, što se bre i ti uključi da nam zagorčavaš život i uzimaš mesta u dodeli ionako malih nagrada.

Ipak ja bih voleo da Vladica najzad postane samo šahista jer on to zaslužuje, može i treba.

Zato Vladice, počni da nam svima zagorčavaš šahovski život kao što si Kirilu pa i drugima , možda ćemo i mi pored tebe postati šahisti.

Milan Božić, koji se vodi kao šahista