Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Nedelja šaha na Univerzitetu u Beogradu

Nedelja šaha na Univerzitetu u Beogradu

18.10.2014

Poštovani,

Sa ponosom Vas obaveštavamo da Univerzitetski sportski savez Beograda ove godine proslavlja 60 godina od osnivanja. Slavljenička godina biće obeležena organizacijom velikog broja takmičenja u više sportskih disciplina.

U poslednjoj nedelji oktobra meseca Univerzitetski sportski savez Beograda u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu i Mašinskim fakultetom u Beogradu organizuje manifestaciju „Nedelja šaha na Univerzitetu u Beogradu“ koja obuhvata niz šahovskih događaja od kojih neki imaju i međunarodni karakter. Pored turnira studenata i profesora Univerziteta i šahovskih predavanja, centralna univerzitetska šahovska manifestacija već devet godina je tradicionalni internet šahovski meč između Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Teksas iz Dalasa, koji nosi naziv „Transatlantski kup Svetozara Gligorića“.

Ove godine smo u prilici da ceo događaj obogatimo organizacijom simultanke indijskog velemajstora Harikrišne Pentale, trenutno drugog igrača Indije i 23. igrača sveta. Velemajstor Harikrišna će odigrati simultanku na 30 tabli protiv javnih ličnosti (glumci, političari, sportisti, itd.), univerzitetskih profesora, predstavnika medija i dece.

Univerzitetski meč Beograda i Dalasa, kao i simultanka velemajstora Harikrišne su događaji koji u sebi imaju veliki medijski potencijal i biće propraćeni putem svih sredstava informisanja: televizija, radio, štampa, veb sajtovi... Događajima će prisustvovati mnogobrojne važe ličnosti i zvanice iz sveta politike, sporta i javnog života, kao i predstavnici medija.

Kontakt osoba: Nebojša Baralić (064/3232-910).

Međunarodni program „Nedelje šaha na Univerzitetu“:

Sreda, 29. Oktobar 2014. u 18.00 sati – Svečana sala Mašinskog fakulteta
SIMULTANKA VELEMAJSTORA PENTALE HARIKRIŠNE (INDIJA)

Petak, 31. Oktobar 2014. u 18.15 sati – Svečana sala Mašinskog fakulteta
9. TRANSATLANTSKI KUP „SVETOZAR GLIGORIĆ“
(Univerzitet u Beogradu – Univerzitet Teksas iz Dalasa)
18.15 – interni program – slike, obraćanja, podsećanje na ranije mečeve i na velemajstora Svetozara Gligorića
18.30 – zajednički program sa Dalasom – otvaranje, govori zvaničnika
19.00 – početak meča, zvaničnici i počasni gosti povlače prve poteze
oko 21 čas – kraj meča

S poštovanjem, Predsednik Saveza Vuk Rašović