Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 4

Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 4

21.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517)

Велемајстор Бранко Тадић о четвртом дану са Кадетског европског првенства. Извештаје можете пратити и на сајту ШК Тадић.

17.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 1
18.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 2
20.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 3

Odigrano je četvrto kolo u svim konkurencijama i u prvi plan je izbio Velimir Ivić iz Beograda koji se takmiči u grupi do 10 godina. Agresivnom igrom od starta Velimir je brzo zahvatio inicijativu protiv protivnika iz Poljske i prilično lako osvojio poen. Sa 3.5 poena Velimir je trenutno na deobi 7. mesta i sutra u partiji protiv Lomasov Semena (1954) iz Rusije, koju možete pratiti u prenosu uživo, tražiće pobedom šansu da se probije u sam vrh. Svakako da ovako dobar start nije veliko iznenađenje, jer je Velimir u svojim igrama na omladinskom prvenstvu Beograda a pogotovo na omladinskom prvenstvu Srbije pokazao da je u svojoj konkurenciji među najboljima u Evropi.


Marina Gajčin danas nije bila na nivou igara iz prva tri kola i vrlo brzo je došla u podređen položaj. Predstavnica Rusije Milovanova (1892) je vešto pojačavala pritisak na belog kralja i vodeći matni napad primorala Marinu na predaju. Naša druga predstavnica kod devojčica do 12 godina Teodora Injac iskoristila je prednost belih figura i ponovo došla u prvih 10 parova, što znači da ove dve simpatične devojčice koje su ujedno i cimerke, sutra možete pratiti u prenosu uživo.

Pobede u ovom kolu su ostvarili Lazar Ivić (do 8), Mihajlo Savić (do 12), Mladen Rajković (do 14), Bojan Jovanović (do 18), Nevena Đorđević (do 8), Adrijana Đermanović (do 10), Teodora Rakić (do 14).

Remizirali su Maša Milivojević (do 10), Ksenija Tomin (do 16), Bogdana Nonković (do 18).

Treba pomenuti da je talentovani momak iz Kragujevca, Nikola Radovanović (do 16) propustio priliku da ostvari više u partiji protiv Rusa Zakhartsova (2306), gde u obostranom cajtnotu nije uočio remi rasplet. Takođe u cajtnotu je i Bogdana Nonković propustila priliku da savlada Bugarku Galunovu (2091) i morala se zadovoljiti remijem. Ksenija Tomin (do 16) je u završnici sa kvalitetom više propustila da savlada šahistkinju koja dolazi iz Holandije i na taj način ostala u sredini tabele.

Mihajlo Radovanović (do 12) je danas odigrao partiju ispod svog nivoa i zasluženo je poražen od mladog igrača iz Belorusije.

Mladen Rajković (do 14) je preveo protivnika u poziciju koju je već odigrao nekoliko puta u turnirskoj praksi i bez većih problema je realizovao prednost u topovskoj završnici.

Lazar Ivić (do 8) je u dobro vođenom napadu pobedio predstavnika Finske i tako dospeo u sredinu tabele.

Bogdanu Nonković (do 18) posle propusta u današnjoj pariji sutra očekuje težak duel protiv ženskog intermajstora Efroimski (2174) iz Izraela.

Sutra se ulazi u drugi deo turnira i nadamo se da će rezultati u 5. kolu doprineti da ovaj izveštaj bude pozitivniji.

Pozdrav iz Praga-velemajstor Tadić