Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Dražić, šah i ostalo

Dražić, šah i ostalo

31.07.2010 /   Stanković, Miodrag

Ево и коментара Миодрага Станковића, председника ШК Бановци Дунав.

Poštovani Vladice,
Po godinama možemo da pređemo na ti ali ću iz poštovanja persirati do ličnog upoznavanja i analizi datih tema. Premišljam da se upustim u davanje svog komentara već duže vreme, ali na kraju krajeva ne mogu, a da mirno gledam šta se dešava. Kao predsednik šah kluba Banovci Dunav, osećam obavezu da prokomentarišem trenutnu situaciju u našem šahu. Po rejtingu nisam jak šahista, ali ga zato neizmerno volim i igram od svoje 4 (četvrte) godine. Danas šah igraju i moja deca. Situacija u našem šahu nije nimalo sjajna, jer sam u direktnom razgovoru sa legendom šaha Boškom Abramovićem na miru analizirao. Početkom godine u osnovnoj školi u Starim Banovcima organizovao sam simultanku gde je Boško igrao sa pedesetak dece. Na osnovu toga od februara ide besplatna škola šaha za 15-ak dece što je u današnjim uslovima verujte podvig, jer da se ne dovijam u pronalaženju donatora i sponzora, ni toga ne bi bilo. Sa druge strane u vođenju prve ekipe u Vojvođanskoj ligi grupa Srem suočavam se sa nizom problema. Jedan od njih je da za uplaćenu kotizaciju i za rejting igrača prilikom registracije, dobijemo nepopunjene članske karte, bez godine rođenja da bi nam sudije u ligi pretile da će nas kontumacirati ukoliko to ne ispravimo. Pitam se, čiji je posao da to odradi, naš ili njihov, jer smo im prilikom registracije dostavili sve potrebne podatke. NJihov odgovor je bio da nisu imali vremena!? Igrali smo finale prvenstva Vojvodine, račun za to još uvek nismo dobili! Pogledajte sajtove, kako ŠSV tako i ŠSS, kada se ažuriraju? Kada je istaknut plan i program rada za iduću godinu da bi smo planirali potrebna finansijska sredstva? Sve su to problemi sa kojima se susrećemo kao klub, a na koje bi pojedince trebalo da stave prst na čelu. Da nije sve tako crno, prilikom organizovanja Vidovdanskog brzopoteznog turnira, pozvao sam ljude iz ŠSV i odazvali su se! Naravno hvala im na tome.

Situacija povodom Međunarodnog prvestva Vojvodine u šahu

Potrebno je preispitati sve činjenice i ukoliko se Vaši navodi pokažu tačnim, bez obzira o kome se radi, treba snositi odgovornost. Samo tako šah možemo podići na viši nivo, jer pojedinac nikad ne sme biti ispred kolektiva. Opaska, i sam sam na kućnu adresu dobio bilten. Nisam siguran kako će mi fakturisati, kada ga nisam poručio?

Na kraju želim saradnju sa svakim, kome je u interesu da šah na ovim prostorima podigne na viši nivo. Nesumljivo je da i Vi Vladice imate iskrenih namera, a oni koji su plaćeni da odlučuju, trebaju što hitnije sesti za sto, pogledati se u oči i selektovati dobro od lošeg, jer samo na takav način ćemo svi izdignuti šah iz blata.

uz nadu da ćemo se uskoro čuti i videti srdačan pozdrav,
Miodrag Stanković