Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Prosvetno prvenstvo Evrope

Prosvetno prvenstvo Evrope

01.04.2009 /   Andrejić, Vladica (2253)

Меч за титулу просветног првака Европе!

Slobodan dan u Budvi iskorišćen je za meč za titulu prosvetnog prvaka Evrope. Nebojša Baralić (2249), aktuelni prosvetni prvak Srbije izašao je na megdan Baaduru DŽobavi (2669).


детаљ са почетка меча

Igrao se meč od četiri partije na tempu od 15 minuta po igraču, a najbrža ruka Dragačeva, poznatiji još kao Bum-Bum, opravdao je očekivanja i uspeo da odigra nerešeno 2-2 (po jedna pobeda i dva remija). Zato se pristupilo čuvenoj Armagedon partiji u kojoj je posle žreba beli Baralić imao 5 minuta naspram 4, ali uz obavezu da pobedi. Nažalost naš Bum-Bum podlegao je pritisku i u veoma prijatnoj poziciji prevideo čitavu figuru. Tako je prosvetni prvak Evrope postao VM Baadur DŽobava. Uskoro će biti više slika, a pokušaćemo da rekonstruišemo i partije sa video snimaka koji su zabeleženi mobilnim telefonom.Javio nam se čuveni mag novinarstva Joca Ašik i demantovao naše tvrdnje. Evo šta je on rekao:

"Smatram da je u tekstu pod nazivom Meč za prosvetnog prvaka Evrope grubo narušen princip izveštavanja. Bio sam prisutan u Budvi i kao slučajni posmatrač ovog duela mogu da potvrdim da je N.Baralić igrao nerešeno sa B.DŽobavom. Okolnosti odigravanja meča su ipak bile drugačije nego što fotografija, a redi se o očiglednoj fotomontaži, pokazuje. u tom smislu, predstavljam vam originalnu fotografiju kao krunski dokaz koji potvrđuje da je meč ustvari odigran u okruženju trubača koje je favorizovalo N.Baralića, najbržu ruku Dragačeva, a po njegovog protivnika trajne traumatične posledice."