Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Ин мемориам Драган Недељковић (1959-2023)

Ин мемориам Драган Недељковић (1959-2023)

22.05.2023

Шаховски савез Београда нам је послао овај текст...

ИН МЕМОРИАМ ДРАГАН НЕДЕЉКОВИЋ (1959 - 2023)

Шаховски Београд остао је без још једног истакнутог члана и изузетног човека, који је својим радом последњих деценија обележио живот Шаховског клуба "ПТТ" и градског шаха уопште.

Преминуо је Драган Недељковић, члан Управног одбора Шаховског савеза Београдa и "алфа и омега" Шаховског клуба "ПТТ".

Недељковић је рођен 1959. године, а прве шаховске кораке начинио је у тада чувеној Шаховској школи "Партизана". Предводници те генерације, поред њега, били су и браћа Пауновић (Драган и Томислав), Градимир Ненадовић, Вељко Вујачић и Петар Катанић.

Као један од успешнијих изданака те генерације, 1977. године освојио је титулу омладинског вицештампиона Београда.

Драгана је шаховски пут касније водио у ШК "Раковицу", па затим и "Рипањ", а средином осамдесетих година запошљава се у Пошти Србије и постаје члан истоименог шаховског клуба. Готово четири деценије, као играч, капитен, секретар или председник клуба, Недељковић је његов заштитни знак, а често и последња брана од гашења клуба.

На жалост, није успео да дочека да екипа коју је селектирао, предвођена новом управом клуба, постигне и неке запаженије резултате.

Велики допринос Драган Недељковић дао је и у раду Шаховског савеза Београда, било као члан Управног одбора, било у раду комисија или једноставно као искрени шаховски радник који се није штедео када је требало помоћи.

Време и место сахране Драгана Недељковића биће накнадно објављени.

Председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић упутио је изразе искреног саучешћа породици Недељковић и Шаховском клубу "ПТТ".