Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Просветно првенство Европе

Просветно првенство Европе

01.04.2009 /   Андрејић, Владица (2253)

Меч за титулу просветног првака Европе!

Слободан дан у Будви искоришћен је за меч за титулу просветног првака Европе. Небојша Баралић (2249), актуелни просветни првак Србије изашао је на мегдан Баадуру Џобави (2669).


детаљ са почетка меча

Играо се меч од четири партије на темпу од 15 минута по играчу, а најбржа рука Драгачева, познатији још као Бум-Бум, оправдао је очекивања и успео да одигра нерешено 2-2 (по једна победа и два ремија). Зато се приступило чувеној Армагедон партији у којој је после жреба бели Баралић имао 5 минута наспрам 4, али уз обавезу да победи. Нажалост наш Бум-Бум подлегао је притиску и у веома пријатној позицији превидео читаву фигуру. Тако је просветни првак Европе постао ВМ Баадур Џобава. Ускоро ће бити више слика, а покушаћемо да реконструишемо и партије са видео снимака који су забележени мобилним телефоном.Јавио нам се чувени маг новинарства Јоца Ашик и демантовао наше тврдње. Ево шта је он рекао:

"Сматрам да је у тексту под називом Меч за просветног првака Европе грубо нарушен принцип извештавања. Био сам присутан у Будви и као случајни посматрач овог дуела могу да потврдим да је Н.Баралић играо нерешено са Б.Џобавом. Околности одигравања меча су ипак биле другачије него што фотографија, а реди се о очигледној фотомонтажи, показује. у том смислу, представљам вам оригиналну фотографију као крунски доказ који потврђује да је меч уствари одигран у окружењу трубача које је фаворизовало Н.Баралића, најбржу руку Драгачева, а по његовог противника трајне трауматичне последице."